Theorie-examen: wat kun je verwachten

Om op te mogen gaan voor een tussentijdse toets of een praktijk examen is het theorie-certificaat een vereiste. Het theorie examen kun je afleggen bij een vestiging van het CBR. In de buurt zijn bijvoorbeeld CBR Venlo of CBR Maastricht. Je bereidt jezelf goed voor op het examen door ons theorie-boek Rijbewijs B goed te bestuderen en vragen te oefenen. Via ons kun je ook een complete digitale theorie-cursus krijgen inclusief het oefenen van theorie-examens.

Inhoud van het theorie-examen

Het theorie-examen is een toets waar jij kunt laten zien dat je gevaar herkent, de verkeersregels kent en verkeersinzicht hebt.  Zo kun je veilig de weg op. Het wordt afgenomen bij een vestiging van het CBR. Dit mag vanaf 16 jaar. 

In het algemeen wordt het theorie-examen afgenomen in de examenzaal op een touchscreen. Je tikt met je vingers aan of sleept het juiste antwoord op een beeldscherm. Dit theorie-examen duurt 30 minuten.

Bij gevaarherkenning krijg je 8 seconden per vraag. Bij de kennis en inzicht is geen tijd per vraag ingesteld. Voor het onderdeel kennis krijg je ongeveer 8 minuten de tijd. Voor het onderdeel inzicht krijg je ongeveer 16 minuten de tijd.

Voor het theorie-examen met extra tijd en het individueel begeleide examen krijg je allebei 45 minuten. Hier krijg je 5 minuten extra tijd voor het onderdeel kennis en 10 minuten extra tijd voor het onderdeel inzicht. 

 

Hoeveel fouten mag je hebben?
Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden. Bij de onderdelen kennis en inzicht krijg je in totaal ook 2 testvragen.

Intro / intake voor € 59,-

als eerste contact hierover?